MENU

Radio Walvis

Denk aan een ijsbeer. Bedenk er ook meteen een wereld van sneeuw, zeehonden en bevroren zee bij. Zie je al iets? Je bent in Groenland, een eiland dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Daar wonen de Inuit, een volk dat al honderden jaren de allerkoudste sprookjes vertelt. Maar Pilu, een Inuit meisje, heeft haar eigen verhaal: Een dik geheim dat ze graag, o zo graag wil doorvertellen. Een verhaal over haar opa Nanoq. Maar niemand in het dorp heeft tijd of zin om naar haar te luisteren. Gelukkig heeft Pilu een taperecorder, waarmee ze haar eigen spannende radioshow maakt. Voor iedereen die wél luisteren wil.

Radio Walvis is een geestige en poëtische vertelling in een gerecycled decor met Arctische dieren. De wonderlijke vertelling van dit al aloude Inuitsprookje staat in schril contrast met de huidige situatie van de Noordelijke IJszee. Wetenschappers hebben daar gigantische hoeveelheden plastic ontdekt. Het aanvullende lesmateriaal biedt aanknopingspunten om op deze actuele problematiek in te gaan.

Pas op: RADIO WALVIS is alleen geschikt voor kinderen die wel oren hebben naar een goed verhaal. 

Radio Walvis is een productie van Schippers&VanGucht in co-productie met philharmonie zuidnederland. De voorstelling reist in 2019 langs scholen. 

concept Schippers&VanGucht regie Jellie Schippers vormgeving Myriam van Gucht fluit Alice Poulussen klarinet Roger Niese cello Anneloes de Hooge tekst Jorieke Abbing actrice Eva Meijering​ campagnebeeld © Wannes Cré​ 

Met dank aan: Carly Ray Heatcote, Intervlag

all rights reserved 2019

schippers&vangucht